Vadbe za odrasle

Že dolgo razmišljate, da morate narediti nekaj zase?

Gibko funkcionalna vadba za odrasle se prilagaja začetnikom in tistim, ki že zmorejo nekaj več. Zajema aerobni del, kjer povečamo utrip srca, se zadihamo in preznojimo ter krepilne vaje za celotno telo, s katerimi okrepimo mišice, izboljšamo držo in oblikujemo telo.

Aerobika in funkcionalna vadba

Splošen opis

Pri vadbi izvajamo različne samostojne in kombinirane vaje brez ali z uporabo različnih pripomočkov. Vaje so izbrane tako, da z njimi vplivamo na mišice rok, trupa in nog ter izboljšujemo srčno-dihalne kapacitete. Vadba je zelo pestra, saj na vsaki uri izvajamo drugačne vaje in oblike vadb. Namen vadbe je razvoj in ohranjanje osnovnih in specifičnih gibalnih vzorcev, ki so nujno potrebni v vsakodnevnem življenju.

Podroben opis

Aerobika je skupinska aerobna vadba ob spremljavi glasbe s poudarkom na vajah za krepitev in oblikovanje celotnega telesa. Prvi del vadbe je namenjen ogrevanju z različnimi gibalnimi strukturami, v drugem delu pa sledi sklop vaj za oblikovanje telesa in pridobivanju moči. Z raztezanjem na koncu vadbe pripomoremo k večji gibljivosti. Glede na tempo glasbe ter uporabo različnih pripomočkov (elastika, žoge …) se spreminja intenzivnost vadbe. Vadba je koreografsko enostavna, namenjena tako začetnikom kot tudi tistim z več telesne kondicije.

Funkcionalna vadba je vadba, kjer se poslužujemo vadbe po postajah, obhodne in intervalne vadbe, poligonov … Je vadba, ki se najbolj približa naravnemu in uporabnemu gibanju človeka, izboljša agilnost, koordinacijo, moč, vzdržljivost, eksplozivnost, hitrost in stabilnost.

Pomakni se na vrh