Vadba za dojenčke in mamice

Program je namenjen dojenčkom od drugega meseca do enega leta in njihovim mamicam. Vadba je sestavljena iz uvodnega ogrevalnega dela za mamico, v katerem je dojenček v njenem varnem naročju. Sledijo krepilne vaje mišic medeničnega dna, trupa, rok in nog, ki so prilagojene mamicam po porodu.

V drugem delu vadbe se posvetimo dojenčkom. Spoznamo in naučimo se pravilnega rokovanja z dojenčkom. Delamo vaje, se igramo, plešemo, pojemo in s tem spodbujamo gibalni, miselni in čustveni razvoj dojenčka.

Obisk na domu

Obisk na domu prilagodimo vašim potrebam in potrebam vašega dojenčka. S seboj prinesemo lutko. Staršem svetujemo glede nakupa oprema za dojenčka. Obisk na domu je zelo praktičen za obdobje kmalu po rojstvu dojenčka. Čeprav starši vedo, kako pomembno je čim prej začeti z ustreznim rokovanjem dojenčka, jim primanjkuje informacij in praktičnega znanja. Obisk na domu traja od 60 do 90 minut. Starše naučimo prijemov in rokovanj, s katerimi se ob vsakodnevni rutini srečujejo doma ter jim svetujemo, kako preživljati čas z dojenčkom, da se bo dobro gibalno razvijal. Odgovorimo jim na vprašanja v zvezi z gibalnim razvojem ter jim pokažemo vaje in usmeritve za razvojno obdobje, v katerem dojenček je.

 

Pomakni se na vrh